Open Dag op zaterdag 12 maart

Open Huis
21/12/2015
Binnenkijken bij De Wijde Wereld
30/03/2016
Toon alles

Open Dag op zaterdag 12 maart

Op zaterdag 12 maart opent De Wijde Wereld voor iedereen haar deuren. Na maanden van hard werken is er een Open Dag georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de unieke visie van De Wijde Wereld.

TERHEIJDEN – Na maanden van voorbereiding ontvangt kinderdagverblijf De Wijde Wereld half maart haar eerste kindjes. Eigenaresse Ankie van Es kan niet wachten: “Eindelijk kunnen we laten zien hoe kinderopvang in Nederland ook kan.”

Aandacht en rust zijn de sleutelwoorden van het nieuwe kinderdagverblijf in Terheijden. “Alle onderzoeken tonen aan dat kinderen zich geborgen moeten voelen om zich te ontwikkelen”, weet Van Es. “Daarom werken wij met kleine groepen en vaste leidsters. En geven wij kinderen letterlijk en figuurlijk de ruimte. Dagelijks ontvangen wij maximaal 10 kinderen waar 28 kinderen wettelijk is toegestaan.”

De moeder van twee kinderen heeft ervoor gekozen om één ruimte van de voormalige bakkerij in Terheijden in te richten als atelier. Hier kunnen kinderen naar hartenlust kliederen, modder maken, verven of nieuwe kleuren en materialen ontdekken.

Daarnaast is de grote leefruimte ingericht als huiskamer met een splinternieuwe open keuken. Hier wordt elke dag een verse, biologische maaltijd bereidt. “We gaan naar de boer om ons eigen eten te halen. De kinderen ruiken wat ze gaan eten. Ze helpen ons met de maaltijd klaarmaken. En vaak laten ze elkaar eten proeven” legt Van Es uit. “Hierdoor zijn de kinderen zeer betrokken bij wat ze op hun bordje krijgen. En dat komt de eetlust ten goede.”

Van Es, zelf 12 jaar werkzaam in de kinderopvang, hoefde bij haar opstart niet op de steun van de banken te rekenen. Uiteindelijk heeft ze met hulp van familie en Qredits (een financieringsorganisatie van de overheid) het benodigde geld bij elkaar kunnen sprokkelen. Hiermee is het karakteristieke pand aan de Hoofdstraat in Terheijden compleet verbouwd.

Op zaterdag 12 maart is wordt, na maanden van hard werken, een Open Dag georganiseerd. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de unieke visie van De Wijde Wereld. “We vertellen ouders en andere geïnteresseerden graag waarom wij geloven dat kinderopvang een toegevoegde waarde is in de opvoeding van elk kind. En we willen laten zien dat een kinderdagverblijf zonder winstoogmerk het net een beetje anders doet. In het belang van het kind.”

De Wijde Wereld is gevestigd aan de Hoofdstraat 41 in Terheijden. Het kinderdagverblijf is elke werkdag geopend van 7.30 tot 18.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

MENU